Hifu 7D

HIFU 7D

Den senaste teknologin för ansiktlyft, hudåtstramning och fettreducering

HIFU 7D,


VARFÖR VÄLJA HIFU 7D

BILLIGT, SÄKERT OCH EFFEKTIVT

 • HIFU (High Intensity Focus Ultraljud) är den senaste icke-kirurgiska tekniken för ansiktslyftning, hudspänning och kroppskonturering/fettreducering. En relativt ny skönhetsbehandling som är icke invasiv, dvs ingen penetrering eller skada görs på huden och behandlingen anses vara ett alternativ till ansiktslyft. Behandlingen är både säker, billig och effektiv. Behandlingens fördelar över kirurgiskt lyft är svåra att argumentera mot, du får inga snitt eller ärr i huden, inga infektionsrisker finns och du behöver ingen återhämtningstid.


 • HIFU är skonsamt och ger ett vackert resultat utan kirurgi, vilket passar perfekt för dig som vill göra ett naturligt ansiktslyft, åtrstramning av huden samt fettreducering utan risker och stora summor på ett riktigt kirurgiskt ingrepp. Tack vare att ultraljudet är fokuserat på ett specifikt lager, så uppstår ingen skada på hudens yta eller på vävnaden under huden.


 • HIFU 7D har större säkerhet, mer positionsbehandlingseffekter, mindre smärtsam och mer effektiva fördelar för behandling runt ögon, nasolabiala veck / runt näsa och mun med patent på 2 mm patroner som används på hela kroppen för hudåtstramning och fettredusering samt på bristningar och akne ärr för att förbättra huden.


 • Metoden är FDA godkänd för sin effektivitet för uppstramning och lyft. FDA betyder Food and Drug Administration vilket är en amerikanskt oberoende institut som utvärderar och bedömer olika metoder på ett vetenskapligt sätt. FDA godkännande är den högsta kvalitetsstämpel en behandlingsmetod kan få.ANSIKTSLYFT OCH HUDÅTSTRAMNING

Behandlingen är ett avancerad icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Hifu är unik eftersom denna teknik kan leverera energi på exakt rätt djup på ett säkert och kontrollerat sätt, exakt där det är nödvändigt att lyfta och dra åt huden.

FETTREDUCERING

Behandlingen är mycket effektiv även mot fettdepåer och celluliter runt om på kroppen och kan därmed användas som en icke kirurgisk kropps-lyftsbehandling. Ultraljudet förstör fettceller som därefter slussas ut ur kroppen genom det lymfatiska systemet.

RYNKREDUCERING OCH HUDFÖRYNGRING

Behandlingen stimulerar till ny kollagenbildning vilket leder till en långvarig hudföryngrande effekt. Det lyfter och stramar åt slapp hud i både ansikte och kropp.

HUR FUNGERAR EN HIFU BEHANDLING

Vägen med Hifu utan kirurgi för ansikte och kropp

STEG 1

KONSULTATION

En konsultation är alltid första steget för en Hifu behandling. Detta är för att säkerställa att du som kund är mottaglig för behandlingen och inte har sjukdomar som hindrar behandlingen.


Som kund får du ställa frågor och få information om hur en behandling går till, väntat resultat och vad du behöver tänka på före och efter en behandling. 

STEG 2

BEHANDLING

Vid både ansiktslyft, hud- åtstramning och fett-reducering lokaliseras behandlingsdjupet och området ritas in.


När parametrar och djup är inställda för din hud så läggs en speciell ultraljudsgele på och därefter foceras det hög intensiva ultraljudet ned till hudens lager/fettceller för att arbeta med bästa den förutsättningen för din hud.


STEG 3

RESULTAT

En viss effekt kan man se/uppleva direkt efter behandlingen då huden känns fastare och stramare, men den största effekten sker gradvis. Slutgiltiga resultatet sker först efter 3–6 månader.


Vid fettreducering tas de förstörda fettcellerna upp av kroppens lymfsystem och transporterar de förstörda fettcellerna ut ur kroppen. Denna process fortgår upp till 6 månader.

HIFU 7D


 • HIFU är skonsamt och ger ett vackert resultat utan kirurgi, vilket passar perfekt för dig som vill göra ett naturligt ansiktslyft, åtrstramning av huden samt fettreducering utan risker och stora summor på ett riktigt kirurgiskt ingrepp. Behandlingen innebär ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Hifu är unik eftersom denna teknik kan leverera energi på exakt rätt djup på ett säkert och kontrollerat sätt, exakt där det är nödvändigt att lyfta och dra åt huden.


 • Med hög precision värmer man vävnaden på exakt det djup man vill påverka, t ex 3 eller 4,5 millimeter. Uppvärmningen ger biologisk stimulering som åstadkommer huduppstramning, kollagennybildning, uppstramning av djupa bindvävshinnan och minskning av fettlagret beroende på vilket djup man arbetar på.


 • Hifu hudåtstramning och ansiktslyft syftar till nybildning av kollagen. Hudytan samt smas penetreras med ultraljudsenergi för att stimulera produktonen av kollagen i de djupare hudlagren, vilket resultera i mikroskador i vävnaden. När vävnaden sen läker, ökar produktionen av kollagen och kollagenfibrerna förnyas, vilket resultera i en åtstramande effekt. 


 • Hifu fettreducering penetrera samtliga hudlager direkt ner till fettcellerna och orsaka en direkt förstörelse av fettcellerna. De döda fettcellerna transporteras ut ur kroppen genom vårt egna system.


  • 7D HIFU är den senaste tekniken inom HIFU-terapi och är som sådan mer populär än andra HIFU enheter. Det finns också andra överväganden som oundvikligen kommer att leda till att varje kund väljer 7D HIFU framför äldre teknologier.


  • 7D HIFU har en mindre fokuspunkt än andra HIFU-enheter. Som ett resultat överför högenergikoncentrerat ultraljud energi mer exakt till målhudens vävnadslager, vilket resulterar i en termisk koagulationseffekt utan att skada de omgivande vävnaderna. Denna fokuserade energi, samtidigt som den stimulerar kollagen- och elastinfibrer, förbättrar dramatiskt komforten och ger dig ett fantastiskt utseende med frisk, fast och elastisk hud.


  • En 7D HIFU-enhet har sju olika patroner. Patroner på 1,5, 2, 3, 4,5, 6 och 13 mm. Patroner från 6 och framåt går in i fettvävnad under huden och ändrar användningen av HIFU-terapi från föryngring till bantning och cellulitreduktion.


  • En 7D HIFU-enhet kommer med två olika handstycken.Det finns ett handstycke för ansiktet som används för föryngring och ett annat handstycke för kroppen för bantnings- och lyftändamål.


  • 7D HIFU är bättre än äldre HIFU-enheter när det gäller resultat och har extraordinär kraft. Effekterna av HIFU-terapi varar i detta fall ett till två år, och mängden kollagenproduktion i huden blir högre.


  • Lägg därtill att klienten vanligtvis känner lite obehag när han utför HIFU-terapi med äldre apparater, men 7D HIFU-teknik är mycket mindre smärtsam och dessutom mycket snabbare i jämförelse.
  VANLIGA FRÅGOR   NÄR SER MAN RESULTAT EFTER HIFU BEHANDLING

  Effekten sker gradvis och kollagen- och elastinproduktionen pågår mellan fyra till sex månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer.


  Kollagenproduktionen kommer starta efter bara en session, med resultat som framträder sker under de följande månaderna. Din hud kommer att bli friskare, starkare utan onaturliga, drastiska förändringar.


  Slutresultatet är beroende på din vävnad och huds individuella reaktion och återhämtningsprocess, därför är det omöjligt att fullt förutse slut-resultatet och när det kommer.


  GÖR EN HIFU

  BEHANDLING ONT  

  Du kan känna ett visst obehag men är i stort sett smärtfritt. Eftersom HIFU når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med HIFU hudåtstramning samt lyft i ansiktet kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klara av den. 


  Värme eller värmekänsla eller kanske en liten smärta vara i några sekunder och endast under pulseringscyklen när ultraljudsenergin appliceras mot huden. 

  HUR MÅNGA BEHANDLINGAR BEHÖVS 

  De flesta behöver bara en behandling men beroende på huden och dess kvalitet, den biologiska responsen på behandlingen och den individuella kollagen-produktionen kan man behöva ytterligare behandling. Om du vill förbättra ditt resultat så kan du välja att upprepa din behandling tills du har uppnått den effekten som du själv trivs med och som är möjlig.


  Eftersom huden kontinuerligt fortsätter att åldras kan det även bli aktuellt med en uppföljande behandling för att hålla jämna steg med kroppens naturliga åldrande genom att ytterligare strama upp huden och stimulera kollagen-produktionen. I vissa fall om huden är väldigt lös eller kund 50+ kan en behandling upprepas efter 6 månader.

  VILKA OMRÅDEN KAN

  MAN BEHANDLA 

  • Ansikte
  • Panna
  • Kinder
  • Hals (”kalkonhals”)
  • Mage
  • Haka, dubbelhaka
  • Ben/lår
  • Ridlår
  • Armar / gäddhäng
  • Celluliter
  • Kärlekshandtag
  • Rumpa
  • Ögon
  • Bröst
  • Rygg / Bh valkar
  • Bröst
  • Dekolletage

  Lätt och ökad rodnad samt svullnad förekommer och försvinner oftast under samma dag men kan vara ihållande men försvinner oftast då inom en vecka. Små blåmärken och lätt känselnedsättning i området kan förekomma men är inte helt vanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor.


  En del personer kan uppleva viss känning i flera dagar efter en HIFU-behandling. Detta är normalt och beror på att man har arbetat med hudens nedre lager som börja stramas åt. Man kan återgå till arbete och använda makeup direkt efter behandlingen.


  FINNS DET BIVERKNINGAR OCH RISKER MED BEHANDLINGEN


  HUR LÄNGE VARA RESULTATET

  Hur länge resultatet vara variera från person till person och beror på bl.a ålder, medicinering, livsstil, rökning och hudkvalite. Du kan därmed även välja att ytterligare genomgå en behandling för att underhålla ditt resultat.


  Bäst resultat får du om du är helt frisk och har en del slapp hud så att det finns något att dra åt. Har du lite slapp hud så kan behandlingen ses som förebyggande där nya kollagen och elastinfibrer kommer stärka huden och vävnaden så du behåller ett ungt/yngre utseende längre. Med åldern minskar kroppens förmåga att producera kollagen och elastin.

  FÖRE HIFU BEHANDLING:


  Vid någon av följande kontraindikationer bör du inte göra denna behandling:


  • Hjärtsjukdom eller Pacemaker
  • Blödarsjuka, HIV eller Hepatit
  • Metallimplantat i behandlingsområdet - (gäller ej titan i tänderna)
  • Graviditet
  • Diabetes, svår
  • Injektioner med muskelavslappnande
  • Trådlyft

   

  Innan behandlingen bör man inte ta:


  • Fillérs, ca 2 månader innan – på utsatt behandlingsområde
  • Botox, ca 2 månader innan – på utsatt behandlingsområde
  • Dricka alkohol
  • Inta blodförtunnande medel
  • Undvik drycker/tillskott och produkter som innehåller koffein 4 timmar före din behandling. (Koffein irriterar nervsystem) 


  EFTER HIFU BEHANDLING:


  • Öka ditt dagliga vattenintag
  • Undvik alkohol minst 24 timmar efter behandlingen
  • Undvik solexponering på behandlat område under 1 vecka
  • Var sparsam med alkohol under 2 veckor
  • Undvik bastubad under ca 2 veckor
  • Undvik alla former av laserbehandling, botox och fillers ca 4 veckor efter
  • Undvik alla former av laserbehandlingar närmaste månaden/månaderna efter behandlingen.

   

   

  Vid Hifu fettreducering bör man också undvika värmande behandlingar på kroppen, samt massage som är djupgående under ca 2 veckor, undvika hård träning under ca 4 dagar, dra ner på snabba kolhydrater och öka intaget av näring.

   

  Normala biverkningar som kan förekomma:


  • Hudrodnad
  • Svullenhet
  • Blåmärke


  En rekommendation är att alltid vårda din hud och undvika sol, rökning och äta nyttig mat med långsamma kolhydrater och se till att din kropp får den näring som den behöver för att bibehålla en stark, vacker, frisk och ungdomlig hud.