Hifu 3D

HIFU 3D

Den senaste teknologin inom estetisk behandling

HIFU 3D, för ansiktslyft, hudåtstramning och fettreducering.


HIFU 3D

 

Ansiktslyft, hudåtrstramning och fettreducering


HIFU (High Intensity Focus Ultraljud) är en avancerad icke invasivt estetiskt åtgärd. Behandlingen innebär ett icke kirurgiskt lyft för att strama åt lös hud i ansikte och kropp. Hifu är unik eftersom denna teknik kan leverera energi på exakt rätt djup på ett säkert och kontrollerat sätt, exakt där det är nödvändigt att lyfta och dra åt huden. Behandling är FDA-godkända för att lyfta huden i ansiktet, halsen och på kroppen.


Gör en HIFU behandling ont?


Du kan känna ett visst obehag men är i stort sett smärtfritt. Eftersom hifu når direkt ner till fettcellerna och inte till huden känns behandlingen mycket lite eller inte alls. När man däremot arbetar med hifu hudåtstramning (det gör men oftast i samband med fettreducering) kan behandlingen kännas lite mer intensiv och en varm stickande känsla förekommer då, men de flesta klara av den.


Värme eller värmekänsla eller kanske en liten smärta vara i några sekunder och endast under pulseringscyklen när ultraljudsenergin appliceras mot huden. Detta obehag eller ibland smärta är mycket kortvarigt och ett gott tecken på att en process har börjat. Graden av obehag beror på de inställningar som används vid det behandlade området, och är givetvis en individuell känslighet. Därigenom är det du själv som fungera som indikator genom behandligen och det är du som avgör när terapeuten ska reglera behandlingen.


Hur fungerar Hifu?


Metoden stimulerar kroppens egen återskapande förmåga för att mjukt och gradvis lyfta huden vid ögonbrynen, under hakan, på halsen och släta ut linjer och rynkor. 


HIFU har visat sig vara mycket effektiv även mot fettdepåer och celluliter runt om på kroppen och kan därmed användas som en icke-kirurgisk kroppslyftsbehandling utan att det behövs någon tid för konvalescens. Ultraljudet förstör fettceller som därefter slussas ut ur kroppen naturligt genom blod-omloppet och det lymfatiska systemet.


Vilka områden kan man behandla?


 • Ansikte
 • Panna
 • Kinder
 • Hals (”kalkonhals”)
 • Mage
 • Haka, dubbelhaka
 • Ben/lår
 • Ridlår
 • Armar / gäddhäng
 • Celluliter
 • Kärlekshandtag
 • Rumpa


Viktigt att tänka på innan du bokar din behandling


Viktigt! Innan HIFU-behandlingen får du inte konsumera alkohol och/eller blodförtunnande mediciner. Det är även viktigt att du inte har gjort botox eller fillers en månad innan vid behandling i ansiktet. Det är även viktigt att inte göra botox eller fillers en månader efter du har gjort din HIFU-behandling​.


Vilka får inte genomgå en behandling?


 • Kvinnor som är gravida
 • Personer med mycket torr hud på vid tänkt behandlingsonråde
 • Personer som genomför mikroplastisk operation, trådlyft, personer som har gjort botox 1 månad eller fillers 1 månader innan i ansiktet, (Gäller endast vid behandling i ansiktet)
 • Personer med hjärtsjukdom eller som har gjort hjärtoperation.
 • Personer med , hiv, diabetes och metaller i kroppen på det område som ska behandlas.( Gäller ej i tänderna)


När ser jag ett resultat och hur länge vara det?


Det första resultatet med behandlingen kan visas sig direkt efter och huden kan genast kännas stramare och får en naturlig fin lyster.


Endast 1 behandling krävs för att de ska börja ge resultat. I de fall om huden är väldigt lös, kan ytterligare en behandling upprepas efter 5-6 veckor och i ansiktet efter 6 månader. Effekten vid mycket lös hud är mindre stark än vid klassisk kirurgi men tillräckligt god för att man ska överväga den som ett billigare och säkrare alternativ till kirurgi.


Slutresultatet är beroende på din vävnad och huds individuella reaktion och återhämtningsprocess, därför är det omöjligt att fullt förutse slutresultatet och när det kommer. Den största effekten sker gradvis och visar sig således efter cirka fyra till sex månader efter utförd behandling. Kollagen- och elastinproduktionen pågår mellan fyra till sex månader vilket krävs för att huden ska återställa nya och starkare kollagen och elastinfibrer. 


Bäst resultat får du om du är helt frisk och har en del slapp hud så att det finns något att dra åt. Har du lite slapp hud så kan behandlingen ses som förebyggande där nya kollagen och elastinfibrer kommer stärka huden och vävnaden så du behåller ett ungt/yngre utseende längre. Med åldern minskar kroppens förmåga att producera kollagen och elastin.


Hur länge resultatet vara variera från person till person och beror på bl.a ålder, medicinering, livsstil, rökning och hudkvalite. Du kan därmed även välja att ytterligare genomgå en behandling för att underhålla ditt resultat.


Hur många behandlingar kommer jag att behöva? 


De flesta patienter behöver bara en behandling men beroende på hudens slapphet , den biologiska responsen på behandlingen och den individuella kollagen-produktionen kan man behöva ytterligare behandling. Eftersom huden kontinuerligt fortsätter att åldras kan det även bli aktuellt med en uppföljande sk touchup för att hålla jämna steg med kroppens naturliga åldrande genom att ytterligare strama upp huden och stimulera kollagenproduktionen. 


Finns det några biverkningar eller risker med behandlingen?


Lätt och ökad rodnad samt svullnad förekommer och försvinner oftast under samma dag men kan vara ihållande men försvinner oftast då inom en vecka. Små blåmärken och lätt känselnedsättning i området kan förekomma men är inte helt vanligt. Sådana besvär försvinner inom 2-4 veckor. En del personer kan uppleva viss känning i flera dagar efter en HIFU-behandling. Detta är normalt och beror på att man har arbetat med hudens nedre lager som börja stramas åt. Man kan återgå till arbete och använda makeup direkt efter behandlingen.


Vad ska du tänka på före en behandling?


Viktigt! Innan en HIFU-behandling får du inte konsumera alkohol och eller blodförtunnande mediciner (Ipren, Aspirin, Waran etc.) Det är även viktigt att du inte ha gjort botox eller fillers 1 månader innan om du behandlar ansiktet. Det är även viktigt att inte göra botox och filler 1 månad efter en HIFU-behandling. Undvik drycker/tilskott och produkter som innehåller koffein 4 timmar före din behandling.


Att tänka på efter en behandling


Tänk på att det är normalt att huden rodnar lite efter en behandling. Det är dock inte normalt om huden svullnar allvarligt. Den som genomför en HIFU-behandling bör följa dessa tips:


 • Öka ditt dagliga vattenintag,
 • Avstå från alkohol på 24 tim och var sparsam med alkohol i två veckor efter behandlingen
 • Undvik bastu, ånga och drastiska aktiviteter och liknande i två veckor efter behandlingen,
 • Undvik direkt sol på det behandlade området på minst en vecka.
 • Undvik spabehandlingar, massage och liknande en vecka efter/gäller vid fettreducering
 • Undvik alla former av laserbehandlingar närmaste månaden/månaderna efter behandlingen.
 • En rekomendation är att alltid vara rädd om din hud och undvika sol, rökning och äta att nyttig mat och se till att kroppen får det som kroppen behöver för att bibehålla en stark, vacker, frisk och ungdomlig hud. 


HIFU (High Intensity Focus Ultraljud) .

Före och efter bilder

Se fler här !